неделя, 29 юли 2012 г.

Петя Неделчева постигна първата си победа на Олимпийските игри в Лондон


Петя Неделчева спечели двубоя със Алесия Зайцева от Беларус, с което постигна и първата победа на Олимпийските игри в Лондон.

Мартин Иванов претърпя загуба в елиминациите по джудо


Мартин Иванов претърпя загуба в елиминациите по джудо на олимпийските игри в Лондон. Той се срещна със Сергей Лим, от Казахстан. Българският джудист отпадна с резултат 1:2.

Все пак Мартин Иванов има шанс да се класира напред, но за целта трябва да разчита на финал за Сергей Лим.

Нина Рангелова отпадна на квалификациите по плуване на 400 метра


Нина Рангелова отпадна от квалификациите по плуване на 400 метра, и по този начин не успя да се класира на финала. Въпреки това тя плува много добре и постави нов национален рекорд. Тя спечели втора серия с време 4:11,71 минути, с което подобрява собственото си постижение, както и нов национален рекорд.

България победи олимпийските домакини на волейбол


Българският волейболен отбор победи олимпийските домакини от Великобритания на волейбол. Победата бе постигната с резулта 3:0 гейма -  в отделните геймове: 25:18, 25:20, 26:24.

Участието на българските състезатели на 29 юли на Олимпийските игри в Лондон


Ето програмата за участието на Българите през втория ден от Олимпийските игри в Лондон. Нека да им пожелаем успех!

Цветана Пиронкова и Григор Димитров с победа

Цветана Пиронкова и Григор Димитров започнаха с победи на Олимпиадата в Лондон. Най-добрата  в българския  тенис  за жени, Цветана Пиронкова започна с победа участието си на Летните олимпийски игри в Лондон.

Нов олимпийски рекорд

Американската състезателка  Дана Волмър постави нов олимпийски рекорд в плуването на 100 метра бътерфлай за жени на игрите в Лондон.
Волмър завърши с 56,25 секунди в сериите и подобри досегашното най-добро постижение в дисциплината на олимпийски игри - 56,61 секунди, поставено от Инге де Бруин (Холандия) на  олимпийските игри в Сидни през 2000 година.

Далаклиев - олимпийския турнир по бокс

 В олимпийския турнир по бокс, българският представител в категория до 56 кг Детелин Далаклиев започна  убедително участието си в Лондон. Нашият боксьор премина леко срещата със сюжноафриканеца Аябонга Сунджика.

Йордан Йовчев на финала на халки

Добро представяне за България в гимнастиката за мъже от нашият най-добър гимнастик Йордан Йовчев. Йовчев получи оценка от 15.308 точки в квалификацията на халки на олимпийския турнир по спортна гимнастика. С този резултат българският състезател  се класира за финала на халки.

Олимпийски игри 2012 в Лондон

Спортни новини