сряда, 1 август 2012 г.

Участие на българските състезатели на 2 август

Участие на българските състезатели на 2 август, четвъртък

Волейбол

Групова фаза, мъже:
11:30 - Сърбия - Германия
България - Австралия
16:45 - Русия - Тунис
18:45 - Полша - Аржентина
22:00 - Бразилия - САЩ

Българските стрелци на крачка от финала

 Мария Гроздева и Антоанета Бонева в  надпреварата на 25 м пистолет на олимпиадата бяха на косъм да продължат напред. Двете бяха на крачка от финала в дисциплината, но не успяха да намерят място сред първите 8, финиширайки съответно на 9-о и 10-о място.

Нови резултати от състезанията по ветроходство

Българката Ирина Константинова се изкачи с 4 места до 19-а позиция с 80 наказателни точки след втория ден от състезанията по ветроходство в клас RS-X при жените на Олимпийските игри в Лондон. Константинова финишира 15-а в третата гонка и 20-а в четвъртата.

Тервел Пулев победи в турнира по бокс


Европейският вицешампион по бокс Тервел Пулев победи китаеца Ван Сюансюан с 10:7 в първия си мач от олимпийския турнир по бокс в категория до 91 килограма.

Българинът започна много силно срещата и още в началото на първия рунд прати съперника на пода. Азиатецът, който има трето място от Световното първенство в Баку през 2011 година загуби първата част с 2:5 точки.

Братоев остава вторият най-добър разпределител


Георги Братоев запазва  второто си място в индивидуалната класация за най-добър разпределител във волейболния турнир на Олимпийските игри в Лондон.
Братоев има по 11.86 отлични паса средно на гейм след първите два мача на нашя тим на Олимпиадата.

Рангелова - национален рекорд с второ място в плуване 100 метра свободен стил

Нашата състезателка, Нина Рангелова постави нов национален рекорд в плуването на 100 метра в свободен стил за жени.  Завърши с време 55.52 секунди в квалификационните серии на олимпийския турнир и подобри старото си постижение с 0.02 секунди.
Българката завърши на второ място, втори коридор на квалификацията си, изоставайки с 0.17 секунди от победителката в старта Бурджу Долунай. Тя стигна до 50-те метра на същата позиция и с време 26.73 секунди. Зад нея се подредиха бразилката Дайнара Паула, Катарина Вилк и други.
Нина Рангелова завърши на 24 място в квалификациите.

Маргарита Чомакова - фехтовка

Българката Маргарита Чомакова, състезател по фехтовка,  приключи участието си в дисциплината сабя от олимпийския турнир на Игрите в Лондон. Чомакова, дебютантка на олимпиада загуби първия си двубой от елиминациите срещу европейската шампионка Олга Харлан от Украйна.

Александър Александров с победа в турнира по бокс

Българският боксьор Александър Александров започна с победа участието си в категория до 49 килограма на олимпийския турнир. Александър Александров победи Жулиано Фернандо Дженто Макуина /Мозамбик/ по точки - 22:77 точки, в отделните рундове - 8:2, 7:3 и 7:2 точки в полза на Александров.

Олимпийски игри 2012 в Лондон

Спортни новини