сряда, 1 август 2012 г.

Нови резултати от състезанията по ветроходство

Българката Ирина Константинова се изкачи с 4 места до 19-а позиция с 80 наказателни точки след втория ден от състезанията по ветроходство в клас RS-X при жените на Олимпийските игри в Лондон. Константинова финишира 15-а в третата гонка и 20-а в четвъртата.


Световната шампионка  Марина Алабау Нейра (Испания) триумфира и в двете гонки днес и се утвърди на върха на класирането с 5 наказателни точки. Втора в подреждането с 13 наказателни точки се движи действащата световна шампионка Лее-Ел Корзиц (Израел). Трета във временното класиране е Моана Деле от Германия с 16 наказателни точки. В надпреварата стартираха 25 състезателки.

Българинът Йоан Колев заема 30-о място със 115 наказателни точки след втория ден от състезанията по ветроходство в клас RS-X на Олимпийските игри в Лондон.
 Колев финишира 39-и в третата гонка и 16-и в четвъртата,  лидер продължава да бъде световният шампион Дориан ван Риселберге (Холандия) с 6 наказателни точки.
Първата фаза на надпреварата до 5 август включва общо десет гонки - по две на ден.
След нея десетте най-добри в класирането ще продължат борбата за разпределението на медалите в последния ден от състезанията на 7 август.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Олимпийски игри 2012 в Лондон

Спортни новини