сряда, 1 август 2012 г.

Българските стрелци на крачка от финала

 Мария Гроздева и Антоанета Бонева в  надпреварата на 25 м пистолет на олимпиадата бяха на косъм да продължат напред. Двете бяха на крачка от финала в дисциплината, но не успяха да намерят място сред първите 8, финиширайки съответно на 9-о и 10-о място.

След сериите в прецизната стрелба Бонева имаше по-големи шансове да попадне в битката за разпределение на медалите, след като завърши с 289 точки. Мария Гроздева започна отлично, но в последната серия удари немислимите за нейната класа 4 "осмици" и със сбор от едва 284 т. остана на 33-о място.
При бързата стрелба Бонева отново се представи стабилно, но късметът пак й изневери и тя остана на 1 точка от финалната осмица.
Гроздева пък направи феноменална бърза стрелба и събра 299 от 300 възможни точки. Тя финишира с равни точки (583) със сръбкинята Арунович и Йонг Сук Жо (КНДР), което наложи допълнителна стрелба между трите за последните 2 места във финала.
В първата престрелка Гроздева и Арунович направиха по една "деветка", а корейката не сгреши и с пълен актив от 50 т. продължи в надпреварата. В престрелката за последното вакантно място Арунович завърши с 49 точки срещу 48 за Гроздева, която остана девета.

 Българският представител в дисциплината стрелба с лък Явор Христов отпадна от олимпийската надпревара след загуба с 0:6 сета от мексиканеца Луис Алварес. Христовзаписа 77 точки срещу 84 за неговия противник.
В квалификацията на 27 юли българският стрелец зае 35-а позиция. Тогава той записа резултат от 663 точки след изстрелването на всичките 72 стрели.

Олимпийските игри в Лондон са втори в кариерата на Явор Христов, той дебютира преди осем години в Атина, където завърши на 28-о място.

Финалът в турнира по стрелба с лък ще се проведе на 3 август в "Лордс крикет граунд".

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Олимпийски игри 2012 в Лондон

Спортни новини