вторник, 31 юли 2012 г.

График на българските спортисти за 1 август

Състезанията в които ще участват българските спортисти на 1 август, сряда`

 Бокс
Тервел Пулев (до 91 кг)
15:30 - 00:30, елиминации
Детелин Далаклиев (до 56 кг)
вечерна сесия

 Фехтовка
Маргарита Чомакова
15:10 - 18:00 квалификации
20:30 - 21:10 полуфинали
21:40 - 22:50 финали
Жени, индивидуално, сабя

Цялата програма по дни, часове и дисциплини

Петя Неделчева, резултати от турнира по Бадминтон

Петя Неделчева, българската състезателка по Бадминтон, приключи участието си в олимпийските игри в Лондон, като загуби с 10:21, 15:21 от индонезийката Адрианти Фирдасари за 34 минути. Неделчева имаше цел да вземе медал, но остана втора в група О. Българката спечели първия си мач срещу Алесия Зайцева от Беларус, но за осмина финалите се класира само първата в групата Фирдасари.

Ирина Константинова - ветроходство в клас RS-X

 Ирина Константинова завърши на 23-о място в първата гонка от състезанията по ветроходство в клас RS-X. Нашата състезателка  финишира на 5:07 минути зад победителката Лее-Ел Корзиц (Израел). На второ място на 18 секунди завърши световна шампионка от 2009 година Марина Алабау Нейра (Испания), а трета е Олга Масливец (Украйна) с изоставане от 42 секунди.
В надпреварата стартираха 25 състезателки.

Милка Манева с 5-то място във вдигането на тежести


Милка Манева зае пето място в категория до 63 килограма във вдигането на тежести при жените на Олимпиадата в Лондон .Манева е  единствената българска представителка в тази дисциплина. С класирането си на 5-то място Манева стана най-добре класиралият досега на  български спортист на олимпийските игри в Лондон.

Халки гимнастика

Уреда халки (гимнастика) e състезателна дисциплина в спортната гимнастика. Халките са характерни само за спортисти мъже, защото се изисква изключителна сила в горната част на тялото. Уреда халки представлява буквално халки, изработени от материал, който не се деформира. Диаметърът от вътрешната страна е 18 сантиметра. Висят се на височина 2,75 метра над земята, а разстоянието между тях при равновесие е 50 сантиметра. Халките се окачват на метална рамка и висят свободно от нея.

България победи Полша на волейбол

България победи Полша на Олимпиадата в Лондон
България победи Полша на волейбол на олимпийските игри в Лондон. Волейболната среща бе спечелена с резултат 3:1 гейма, в отделните части: 25:22, 29:27, 13:25, 25:23.

Българският отбор имаше сметки за уреждане с поляците, и успя да се справи убедително с тях. Срещата се проведе в спортната зала "Ърлс Корт" в Лондон.
Смяташе се, че полския отбор беше фаворит в групата, още повече, че беше победил отбора на Италия.

Ветроходство в клас RS-X на Олимпийските игри

Българският състезател по ветроходство, Йоан Колев зае 31-о място с 60 наказателни точки след първия ден от състезанията по ветроходство в клас RS-X на Олимпийските игри в Лондон.  Колев финишира 29-и в първата гонка и 31-и във втората.

Талисманите на предишните олимпиади

Талисманите на олимпийските игри от началото им до днес

Олимпийски игри 2012 в Лондон

Спортни новини