сряда, 13 юни 2012 г.

Сигурност на олимпийските игри 2012


Ето какви мерки за сигурност на олимпийските игри 2012 са предприети.

 Сигурността на олимпийските игри  ще бъде обезпечена с  23 700 служители, от които 7 000 военни.
Освен това Великобритания е настроена да използва ракети земя-въздух (Самс) за защита на олимпиадата в Лондон от атака от въздуха. Според министърът на отбраната на Великобритания Филип Хамънд всички необходими мерки за гарантиране на сигурността и безопасността на Олимпийските игри в Лондон ще бъдат взети. Такива военни оръжия са били предоставени  и в Китай, разположени близо до основните места за олимпийските игри в Пекин през 2008 година. Ракети са били в режим на готовност за Игрите в Атина през 2004 година. Това е първия път ракети ще се използва във Великобритания след Втората световна война. Лондон.

 Игрите през 2012 г. в Лондон, вероятно ще бъде най-защитените олимпийски игри
Олимпийските игри са били мишена на терористите преди. На Олимпиадата в Мюнхен през 1972 г., членовете на Палестинската организация "Черен септември" е извършила терористична  атака при киято са загинали десетина спортисти. В атака на Олимпийските игри в Атланта през 1996 г., двама души загинаха и 111 бяха ранени при бомбен атентат в олимпийския парк. САЩ приветства мерките за сигурност. Те изпращат до 1000 ФБР и агенти под прикритие, за да защити американските атлети и дипломати. Повече от 6000 британски войници, преоблечени като охранители плюс 10,000 доброволци охрана и 12000 полицаи ще увеличи сигурността за Игрите в Лондон.

Въоръжаване с мирна цел, като се има в предвид, сключеното Олимпийско съгласие за примирие да се надяваме, че светът ще бъде мирен и обединен порай мирните спортни надпревари на Олимпиадата в Лондон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Олимпийски игри 2012 в Лондон

Спортни новини