петък, 10 август 2012 г.

Станка Златева със сребърен медал

Станка Златева остана със сребърен медал, след загуба на финала в категория до 72 килограма при жените на турнира по свободна борба на Олимпийските игри в Лондон. 
Златева, Олимпийската вицешампионка от Пекин загуби финала в своята категория от 21-годишната рускиня Наталия Воробьова с туш.
Тя спечели първата част с1:0, но след това допусна грешка и загуби мача. Това е първата загуба на българката в британската столица, след като по-рано тя записа на свое име победи над Василиса Марзалюк от Беларус, Джени Френсон от Швеция, Аннабел Лауре Али от Камерун и испанката Майдер Унда.
Рускинята Воробьова, която ще прибере 1 милиона долара като премия, след като стана първата олимпийска шампионка за Русия в женската борба, победи по-рано днес също с туш само за 17 секунди на полуфиналите олимпийската шампионка- китайката Дзяо Ван. Точно китайската състезателка пък бечерната котказа Станка Златева на финала преди четири години в Пекин. Гузел Манюрова от Казахстан и Унда Майдер от Испания спечелиха бронзовите медали в категорията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Олимпийски игри 2012 в Лондон

Спортни новини