петък, 8 юли 2016 г.

Талисманите на летните олимпийски игри 2016Талисманът  на олимпийските игри 2016, Винисиус
е микс от всички бразилски животни – той скача високо, бяга бързо и е много силен. Винисиус има способност  да имитира гласа на всяко животно. Неговата свръхестествена сила е разтегливост – той може да се разтяга и разтяга и още да се  разтяга… Но и това не е всичко, той има остро обоняние и силен слух. Той живее в къща на дърво в гората Туджика.

Пара олимпийския талисман 2016 се нарича Том. Том е синтез от растения, открити в бразилските гори. Той се захранва от фотосинтезата и може да тегли всеки обект от главата си, която е в листа и пет плодчета, като олимпийските кръгове. Той винаги се разраства за преодоляване на препятствия, и вярва, че няма предизвикателство, което не може да бъде постигнато.

Талисманите на олимпийските игри в Рио, били избрани с публично гласуване. Имената, които са получили 44 на сто от действителните гласове, отдават  почит на бразилските музиканти Виниций де Мораес и Том Жобим. 

Ролята на талисманите е да споделят посланията на олимпийските игри и  ценностите на движението, с различни аудитории, особено децата и младите хора.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Олимпийски игри 2012 в Лондон

Спортни новини