четвъртък, 2 август 2012 г.

България победи Австралия на мача по волейбол


Националният ни  отбор по волейбол победи Австралия с 3:0 гейма в третия кръг от олимпийския волейболен турнир в Лондон. Мачът започна с почти едночасово закъснение, имаше обрати но все пак българите спечелиха мача и продължава в четвърт финалите.


Треньорът Найден Найденов направи само една промяна в титулярната шестица в сравнение с групата от знаменитата победа над Полша. На мястото на Теодор Тодоров мача започна Николай Николов.
Първият гейм бе спечелен след един пропилян геймбол, но при последвалия сервис на Австралия с атака през центъра Николай Николов затвори частта с 23:25 и гейм аванс за България.
Началото на втория гейм бе умопомрачително, след като Австралия ни поведе с 8:2. Нашите обаче скъсиха преднината им светкавично само до точка при 14:13.  България все пак успя да направи зашеметяващ обрат и взе и втория гейм с 21:25.

Победният трети гейм дойде, след като отново бяхме в ролята на догонващи при 5:2 за австралийците. Все пак последната част свърши при 22:25 за нашите, с което сме еднолични лидери в група „А” с пълен актив от точки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Олимпийски игри 2012 в Лондон

Спортни новини