понеделник, 6 август 2012 г.

Йордан Йовчев влезе в историята на спортната гимнастика

Йордан Йовчев на своя последен старт на Олимпийски игри
Най-титулованият ни гимнастик – Йордан Йовчев влезе в историята на спортната гимнастика, играейки своя последен финал на халки.

Данчо завърши на 7 място - въпреки това постижение, трябва да го поздравим и да сме горди с него – с многобройните си отличия досега той е показал, че е голям гимнастик и сега постигна много когато влезе на финалите на халки в Лондон. Въпреки, че завърши на 7-мо място, Йовчев остава в историята на спортната гимнастика.

Йордан Йовчев изпълни чисто своето съчетание, но малка неточност при приземяването – докосването с коляно на пода го лиши от медал.

Българският гимнастик беше оценен от съперниците си и от зрителите, получавайки поздрави и аплодисменти.

На Олимпийските игри в Лондон, Йордан Йовчев участва за рекорден, шести път. Това е рекордно участие, досега ненадминато от никой друг състезател. Той е и най-възрастният гимнастик на Олимпиадата в Лондон. Данчо Йовчев има четири медала от олимпиади – един сребърен и три бронзови, като тук трябва да споменем и незаслужено отнетото му отличие в Атина 2004 г., когато се даде предпочитание на домакините и техния състезател Димостенис Тамбакос.

Златния медал спечели бразилския състезател Артур Набаретa Занети, с резултат 15.900 точки. Второ място зае Ибинг Чен (15.800), а бронзовото отличие е за италианеца Матео Моранди (15.733).


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Олимпийски игри 2012 в Лондон

Спортни новини